onsdag, maj 30, 2007

Vad ÄR det här för nått????

Va? Har ni aldrig sett en rymdhäst förut? LOL





Orginalet heter Bruno och kommer från Made by You (Jag fick ju mönstret i födelsedagspresent i fredags) men den här får nog snarare heta Gröno. LOL (Jag ville den skulle matcha Mr Mus och sen är det ju färger som jag älskar också, vilket säkert har framgått. LOL)

Det var ett jättekul mönster att virka (som alla Idas mönster). Det var lite extra pysslande med "manen" men jag tycker det är en kul detalj. Nånting jag behöver lära mig är att kombinera virkandet med detaljer i lite andra material, att använda mer kul detaljer överhuvudtaget.

Nästa virkprojekt blir nog några RAKar som jag har haft liggande halvfärdiga ett tag så dom dröjer det ju lite innan jag kan visa. (Dom måste ju ha nått mottagarna först)

tisdag, maj 29, 2007

Ett morsdagskort i all hast

Det har varit mycket den här veckan! Nån timme innan jag skulle åka över till mamma i söndags kom jag på att jag inte hade gjort nått kort till henne (present hade jag ju i form av blompinnarna hon önskat sig) så jag slängde i hop det här kortet.





Jag är inte riktigt nöjd med placeringen av bladen på den nedersta blomman. Dom skulle ha gått ut mer i det vita för att ha fått bättre balans, men så kan det bli när man har bråttom. Bladen i fråga är förövrigt likadana blommor som dom rödlila jag har i mitten, bara gröna då (duh!) och lite dissekerade.

Det är underbart att ha fått tillbaka pyssellusten igen. Just nu är jag inne på nästa amigurumi (bara två framben kvar innan den ska monteras) och dessutom har jag anmält mig till Månadens Hemliga Vän på Pyssel.net igen. Spännande! Fast just nu känner jag mig lite villrådig när det gäller vad jag ska köpa till min vän.

söndag, maj 27, 2007

Titta!!! En älg!!!!

Äntligen är älgen färdig!!! Jag fick, som ni kanske minns, en älgutmaning i ferbruari, ett brunt och ett svart garnnystan och en lapp med uppmaningen "Du är utmanad! Virka en älg. Hoppas att medföljande material kan komma till användning."





Pga min pysselsvacka tog det ju lite tid att få den färdig. Dessutom fick jag jag repa upp och virka om både huvud och kropp för att garnet skulle räcka till benen som ändå blev lite i kortaste laget. Fast visst blev den rätt söt ändå? (Nej, höger framben är inte lika kort som det ser ut. LOL)

Det syns inte så bra på bilden men jag har sytt sömmar i mitten på alla klövar för att få dom lite mer "klövlika".





Jag har också gjort lite nya blompinnar som min mamma ska få i morsdagspresent. Det syns inte så bra på bilden men den vänstra är gjord av mässingstråd.

Ja må jag leva!

Jag har fyllt år här i veckan och fått några pysselrelaterade presenter som jag vill visa upp.





Av Tess fick jag boken Cityodling med inspirerande tips för min balkong. Japp, både heminredning och balkongodling hör till pyssel i min värld. Jag fick också en elgrill till balkongen men nej, det känns LITE overkill att visa upp den i bloggen. LOL





Jag har också fått en underbar Fuchsiastämpel från en kompis som inte själv är pysslare. Det lönar sig att visa sina favoritsidor även för ickepysslare (eller kanske i synnerhet för dom)LOL





Sen tidigare har jag Lavendel och Ros i den här serien. Just nu tror jag det är Syrenen som står övers på önskelistan.

Apropå syrener så har jag just nu BÅDE en syrenbukett och en liljekonvaljbukett som konkurerar i väldoft precis intill mitt skrivbord. Kanske inte så pysselrelaterat med underbart är det. (Dessutom fick jag dom på födelsedagen så dom hör ju i alla fall LITE hemma i den här posten ändå. LOL)

Jag höll på att glömma, jag fick också ett amigurumi-mönster av Pysselida. Är han inte bedårande den lilla rymdhästen?

onsdag, maj 16, 2007

Jo, jag har virkat också...

Jag får ju inte glömma Mr Mus! Egentligen virkade jag honom betydligt tidigare men jag har inte monterat färdigt honom förrän nu.





En av mina vänner på Pyssel.net har startat en liten webb-butik med försäljning av amigurumi-mönster på svenska, Made by You, och jag betatestade det här mönstret åt henne innan hon la upp det på sin sida. Det var ett jättekul mönster att virka efter, just med kroppen och benen som är virkade i ett. (Hon har också ett gratis mönster för den som bara vill prova på)

Och nej, jag har inte glömt älgen. Jag håller på med den just nu faktiskt. (Jo, pyssellusten är nog på väg tillbaka) Men garnet tog slut efter ett halvt framben och det ser ju lite dumt ut med en älg med 2½ ben så jag måste repa upp kroppen en bit och tänka om lite för att garnet ska räcka.

tisdag, maj 15, 2007

Mera blompinnar!!!

Fantastiskt!!! Det verkar faktiskt som om jag är på väg upp ur pysselsvackan igen. Det har blivit ytterligare ett gäng blompinnar. Dom är ju perfekta som små-presenter att ge bort.








När det gäller blompinnar tycker jag faktikst man kan vara lekfull nog att använda plast ibland. Men den här passar nog bäst ihop med en ickeblommadne växt. Kanske med min citronmynta?

lördag, maj 12, 2007

Hurra! Jag har pysslat igen!

Som ni säkert märkt har jag drabbats av akut pysselsvacka. :o( Men nu har jag äntligen pysslat igen!!! :o)

Först har jag gjort blompinnar av najtråd, silvertråd och pärlor till mina balkongblommor. Jag har gjort fler än dom här som jag givit bort också men utöver pysselsvacka har jag också drabbats av fotosvacka och missat att fota dom.




Nej, jag har inte alla i samma kruka i vanliga fall. LOL



Dessutom har jag gjort en journaling jar i födelsdagspresent till min mamma. Journaling jar är en burk full med frågor (t.ex om barndomsminnen, släkthistoria och liknande) Man drar en fråga ur burken och sen skriver man in svaret i boken. Tanken är ju att lära känna personen i fråga bättre och också att ha kvar den som ett minne. Jag önskar att jag kommit på den här idén medan min mormor levde.





Jag här klätt boken och burklocket med MÅNGA lager silkespapper, limmat med decoupagelim, och resultatet blev en väldigt speciell yta. Totalt är det 254 frågor nedpressade i burken.