torsdag, augusti 30, 2007

Sommarens pyssel!!!

Jodå, jag HAR pysslat i sommar, jag har bara varit lite dålig på att fota och uppdatera bloggen. Nej, stryk det, jag inte alls varit LITE dålig på att uppdatera bloggen, jag har varit fullkomligt värdelös på det. LOL Men nu när hösten är här är det väl dags att jag tar mig i kragen och uppdaterar igen. Vid det här laget räknar Nyligen den här stackars bloggen till bloggar som uppdateras så sällan att dom är i det närmaste döda och så kan vi ju inte ha det. Jag ska försöka sammanfatta min pysselsommar så gott det går, men förvänta er för allt i världen ingen kronologisk ordning. LOLBland annat så har jag klätt om två stolar i sommar. Den översta är min skrivbordsstol, köpt begagnad och dessutom sönderklöst av mina kissar. Den BEHÖVDE kläs om! LOL Det gick åt en hel del extra vadd på sina ställen för att reparera dom sönderklösta delarna och häftpistolen gick varm. I fallet med balkongstolen var det ju bara en lös dyna som behövde kläs om så det var ju inte alls lika mycket jobb.

Byrån bakom skrivbordstolen är absolut proppfull med alla mina tyger, allt i från stora tygbitar till smålappar. Alltid kommer det till användning till nånting. Tyget till den översta stolen kommer t.ex från en kasserad kjol (som jag sytt en gång i tiden) och det till det understa blev över när jag sydde en klänning (förmodligen var det ursoprungligen ett påslakan).

Naturligtvis har jag virkat i sommar också! T.ex var jag med i ett av Cyberpysslen på Pyssel.net. Textilutmaningen gick ut på att vi skulle inspireras av den här bilden på Långe Jan:

Och vad var då mer logiskt än att VIRKA en fyr? LOL Den här nog till det mest udda jag virkat hittills. LOL


Jag har också virkat ett par misslyckade tofflor i sommar (skulle ha blivit samma modell som dom här) Ooops, även jag kan virka fel! LOL Jag virkade alla mormorsrutorna med halvstolpar i stället för stolpar så dom blev alldeles för små (vilket jag inte märkt förrän dom var färdiga) Jag håller just nu på med ett annat par tofflor där jag klurat ut modellen själv. Hoppas dom passar bättre när dom blir färdiga. (Ska bara ta i tu med ett beställningprojekt först)

Till dom mer lyckade virkprojekten hör alien-hästen som jag virkade som RAK till Elina. Den doftar gott också eftersom jag petade in torkad lavendel i mage och huvud.Elina fick också kortet ovan, samma modell som mitt senaste hemliga vän kort. Jag gillar verkligen den modellen och kommer alldeles säkert använda den fler gånger.

Det rosa pappret har jag "gjort" själv (inte själva pappret, men infärgningen av det) Det började med att jag experimenterade med min distressdyna "tattered rose" men sen kladdade jag visst på en massa vanlig vattenfärg också. LOL Jag behöver nog experimenter mer med att distressa papper, jag tror jag använder för mycket vatten men slutresultatet blev inte så dumt ändå.Jag har inte bara skickat RAKar i sommar, jag har FÅTT RAKar också. Den översta från Mimmi och den understa från Henrietta. Jag har också fått en die (stans) till min QK-tång av Niris.

Den här dien har utgått ur sortimentet så den är svår att få tag på (vilket inte hindrade mig från att skriva upp den på min önskelista på Pyssel.net) så gissa om jag blev extra glad över att få den.

Jag har också KÖPT tre dies (begagnade) av Niris som också stått högt på min önskelista. Dom som känner mig väl förstås säkert varför. LOL

Diesen kom väl till användning när jag skulle läsa nyaste Harry Potterboken och behövde ett Harry Potter-bokmärke. Jag tyckte den boken FÖRTJÄNADE ett matchande bokmärke. LOL

Jag har haft pysselfrämmande i sommar med av Tessibess. Fast vi har så mycket mer gemensamt än pyssel så det enda pyssliga vi gjorde var att besöka min kära garnaffär. För jooo.... det var ju den EEEEEENDA gången under sommaren som jag besökte garnaffären. Jag loooooovar!!! LOL

Mestadels har jag ju shoppat Tilda-garn i alla möjliga färger, vad annars? LOL Fast lite annat spännande blev det också. Tack gulle-Mamma för att du varit med och sponsrat min garninköp i sommar! Men ibland har jag faktiskt bara varit med som "sällskapsdam" också. Ett nytt garnaffärsbesök är inplanerat till helgen också men då ska jag göra mitt bästa för att bara hålla mig till rollen som "sällskapsdam". Tror ni jag kommer lyckas? LOL

Som ni kunde se så hade jag nallat av det ena garnet ovan. Jag var förstå tvungen att testa att virka en Filur jag också. Filuren är urpsrunglingen designad av Dr.Nina på Pyssel.net (Kortmakaren säljer hennes supersöta filurmotiv som stämplar.) Sen har Pysselida i sin tur gjort ett filur-virkmönster som finns som gratismönster hos Made by You. Filurerna är ju av förklarliga anledningar väldigt populära på Pyssel.net och även om jag inte haft råd att köpa några filurstämplar (ÄN!) så måste ju även jag testa virkmönstret.

Jag virkade också två filurer i 2-årspresent till lilla Lovisa, dotter till en av mina vänner. Fast det tillhörande kortet misstänker jag att mamma och pappa hade störst glädje av.

Sommarens sista pyssel (nu har det ju helt plöstligt blivit HÖST) var födelsedagspresenten som min svägerska fick i helgen. Notera skumgummifiskbenet på kortet (från Mimmis RAK). Väldigt passande med tanke på att svägerskan i fråga har en fiskbenstatuering.

Burken i fråga är en riktig pysselburk. Den innhåller alla möjliga grejer att pysslar med, blommor, band, brads, gluedots, pärlor, en stämpel mm, mm.

Det var allt för i sommar det! (Eh, jag har SÄKERT missat nånting. *rodnar* LOL) Nu hoppas jag bara att jag kan uppdatera lite flitigare i höst igen. Håll tummarna!!!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Så du har äntligen gjort ett gäng Filurer i alla fall. Det var på tiden ;o)

Jag älskar bokmärket till HP! Hur snyggt som helst. Gillar diesen =)
Själv har jag äntligen börjat komma igång med virkandet igen, lite smått. Likaså annat pyssel. Måste liksom tvinga igång mig just nu. Men om jag inte tvingar mig så blir det ingenting, och ibland är det ju så man får göra. Inspirationen kommer väl så småningom...

Krimskrams sa...

Tess: Jo, ibland måste man ge inspirationen en spark i baken för att komma i gång. (Mamma frågar alltid om du börjat på din filt) Själv har jag inte virkat på snart 2 veckor nu men det beror på andra omständigheter.

Jag kan inte förståååååå att du gillar dom diesen???? LOL

Anonym sa...

Mnjaej... *harkel* Jag har inte börjat med filten än... Men snart hoppas jag =)

Men jag säger som du, det blir nog mer pysslande nu i höst än det blivit tidigare i år.

Krimskrams sa...

Tess: Då ska jag hälsa henne det. LOL

Hösten är ju en ypperlig årstid för pyssel. Jag hoppas bara den är en lika ypperlig årstid för bloggande också. LOL

Elina sa...

Oj, det var mycket på en gång i det här inlägget! Roligt att se vad du har pysslat med. Fyren var läcker!

Hästen trivs så bra här. Vi kramades senast idag faktiskt. Malinus son var mycket förtjust i den också, stora ögon brukar ju uppskattas av bebisar.

Krimskrams sa...

Elina: Skönt att den trivs och gör sitt jobb!

Jag tycker det verkar som om amigurumis i det stora hela är väldigt omtyckta av bebisar och småbarn.

Anonym sa...

Vilka underbara kort,älskar dina katter!! Trädkortet är jättefint, färerna är så harmoniska. Sen är jag grymt inspirerad att sätta tänderna, eller i alla fall symaskinen i min skrivordstol efter dina inspirerande och underbara omklädda! Var det svårt? Jättesnygga alster, pyssla i frid!

Krimskrams sa...

Sandy: Kul att du gillar mina grejer! :o) Det var väl halvsvårt, eller snarare besvärligt än svårt att klä om själva sitsen på stolen. Det svåra låg i att lyckas få plats med häftorna från häftpistolen och få dom att fästa. På vissa ställen nådde häftorna bara ner i stoppningen och då lossnade dom omdelbart så man fck trixa lite för att få till det (har en stor och klumpig häftpistol med). Men det krävs ju ingen speciell passform till sitsen eftersom man häftar fast den. När det gäller ryggen tråcklade jag ett överdrag på plats i ett skräptyg som jag använde som mall. Jag rekommenderar också ett lager vadd under det nya tyget.

Moraena sa...

Sjukt fina grejer du har! ^^ Jag blir väldans inspirerad! Men dina Lol känns liiiite malplacerade på något vis. xD