fredag, januari 25, 2008

Förra årets pyssel - Mormorsrutor

Pga att jag haft problem med hälsan dom senaste månaderna (mer än vanligt alltså) har det inte blivit så mycket pysslat och ännu mindre bloggat. Inte för att jag känner mig så mycket piggare nu heller men jag har börjat komma i gång lite mer med virkandet igen och ska försöka ta tag i bloggandet också.

Förra året började mamma och jag med ett kul projekt ihop. Hon stickar sockor (både till mig och andra) av Fabelgarn och sen får jag det som blir över att virka momorsrutor av. Rutorna får sen mamma tillbaka för att sy ihop till nått spännande. Vad är inte riktigt bestämt än.Ett par av sockorna mamma stickat till mig


Fabel är ett väldigt roligt garn att jobba med eftersom det är "mönstrat". Mönstret är ju anpassat till stickning men även i form av virkade mormorsrutor kan det bli väldigt snyggt. För att till fullo utnyttja garnet har jag valt att gå ifrån dom traditionella mormorsrutorna där man byter färg varje varv. I stället virkar jag hela ruton med samma garn (undantag finns när garnet tagit slut) och låter garnet sköta mönstrandet och färgbytet. Snyggt!!! Och ingen ruta blir den andra lik heller.

Tyvärr är bildkvaliteten urusel. Att fota vid soffbordet var en dum idé, ljuset nådde inte enda fram. Dessutom stod det en adventsljustake i mässing bakom rutorna som både slukade en massa ljus och reflekterade det på ett konstigt sätt. Och rutorna (72st) fick mamma i julklapp så jag kan inte fotografera om dom.
Inga kommentarer: