söndag, december 31, 2006

Blomsterprakt!

Okej, tekniskt sett är väl den här posten en smula off topic eftersom jag inte skapat blomman själv (eller fått den som en RAk eller liknande). LOL Men blommor och deras skötsel är ju en form av pyssel det med plus att jag är alldeles väldans förtjust i min vackra vita Amaryllis så jag bara MÅSTE visa upp den här.

Dom två första bilderna är från i går natt och den sista är precis nytagen. Det sloår ut en ny blomma/dag nu och den har 9 knoppar fördelat på två stänglar så den komemr bli VÄLDIGT imponerande.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Tjusigt. Stämmer det att den står längre i blom om man skär loss den från löken och ställer stängel med klockor i vas med vatten? I vilket fall som helst blommar de för kort tid.

Anonym sa...

Wow, vilken vacker amaryllis - det var längesen jag såg en som var helt vit.

Humlan sa...

Underbart vacker! Jag blev besviken på min röd-vitrandiga, inte lika fin som jag hade förväntat.

jontas - den står lika länge i vatten som på lök.

Krimskrams sa...

Jontas: Humlan har ju redan svarat på din fråga men jag kan tillägga att om man skär av den (eller den välter och GÅR av) så ska man sticka ett håll högt uppe på själken efter man ställt den i vattnet så luften pyser ur.

Ann-Charlotte: Dom vita är mycket vackrare än dom röda i mina ögon, men jag har aldrig haft nån förr.

Humlan: Så synd att den randiga blev en besvikelse. Själv är jag ju lite sugen på en rosa randig i framtiden. Men först och främst vill jag ju bevara den här.

Och GOTT NYTT ÅR till allihop!!!!!

Tankevågor sa...

Jättevacker! Jag älskar dem! Har en som tyvärr inte har blommat än som är vit med grönt i bladen. En randig också som heter "dancing queen" och är en stor dam. Fina bilder du tagit på den.

Krimskrams sa...

Londongirl: Så spännande dina låter!

Bilderna är tagna med blixt i ett rum med lite halvtaskigt ljus, nattetid (och en kamera som är bra på närbilder men i övrigt inte avancerad). Jag gillar hur resten av rummet bara blivit svart på bilderna.

kramgo_72 sa...

Wooow - den är ju kalasfin den där amaryllisen! *tumme upp*
Till jul i år ska jag också ha en amaryllis av något slag - gärna någon liiite ovanligare sort. De är väldigt vackra när de har lita annorlunda färger.

Kram