fredag, juni 22, 2007

Gröna rum!

Äntligen har det hänt lite på balkongen! Jag har lyckats fästa upp spaljéerna (najtråd funkar inte BARA till blompinnar) alldeles på egen hand. Så småningom kommer dom (förhoppningvis) täckas av rosenbönor, luktärt och vanliga sockerärtor. Tyvärr är dom stackars plantorna inte ordentligt omplanterade än. STOR tung jordsäck, sjukpensionär och massor av trappor går inte så bra ihop. Men jag får nog hjälp med jorden nu i helgen.

Solljuset var väldigt skarp när jag tog några av bilderna så jag är inte riktigt nöjd med bildkvaliteten. Men dom jag tog senare på kvällen blev för mörka.

Längs långsidan har jag en lite länge spaljé som skapar ett mysigt, insynsskyddat hörn att sitta i. Skugga längtar jag ockås efter där! Förhoppningvis ska växterna på spaljen ge en del skugga i lägenheten med så jag slipper vicka på persiennerna varje eftermiddag/kväll. (Ignorera den rötvitrandiga stolsdynan, den ska kläs om)

Och sen satte jag upp en spaljé på den vägglösa gaveln också. Den vetter ju mot en grannlägenhet så där känns det också viktigt med insynsskydd. (Och nej, varken kylbagen eller den gamla rostiga stolen ska stå kvar men det var det där med sjukpensionär och att släpa saker i trappor ni vet.)

Hela balkongen blev mycket mysiga och mera ombonad av det här.

Är det inte fantastiskt att penséerna fortfarande är så fina?

En sockerärta på väg att slå ut. Dom här ska bli riktigt mumsiga sen.

Och så slutligen min paprika och min lilla busktomat som är ivrig att ge skörd. Jag vet, jag vet, jag skulle inte ha låtit den gå i blom så tidigt utan låtit den fått växa till sig lite först. Men när jag upptäckte det hade det redan hunnit bli en liten tomat och den hade jag inte hjärta att plocka bort. (Och det är en liten busksort)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Åh! Ser verkligen fram emot att få se det där i verkligheten! =) Ser tokmysigt ut (nåt annat mot vår balkong). Kan du stänga balkongdörren utifrån? Det kan inte vi, och det är synd eftersom vi inte alltid vill ha katterna med ut när vi sitter där. De måste ju passas hela tiden...

Och förresten? VIlken våning är det? Kan du inte liksom bara 'tappa' stolen och kylväskan utanför räcket, så där lite som om det liksom bara hände? *S*

Krimskrams sa...

Tack! Jag hoppas vädret kommer tillåta att vi sitter på balkongen en stund (är det varmt blir det över 40 grader där) Jag har satt i en hasp så att det går att kattsäkra utifrån. Det blir fortfarande en glipa öppen men den är liten nog.

Jag bor på andra våningen precis ovanför ingången till en pizzera så jag tror inte det är SÅ lämpligt att "tappa" saker där. LOL Kylbagen vill jag dessutom behålla, det är bara stolen som är skräp.

Anonym sa...

Aha! Du har också en pizzeria som granne. Våran ligger rakt över gatan ;o) Men jag förstår varför det inte går att 'tappa' saker då... *S* (Står den kvar när jag kommer kan jag ta rätt på den om den är kvar)

Vi kan inte sätta nån hasp på våran dörr, eller i fönsterramen bredvid. Det är plåt... Men jag har en speciallösning då, som vanligt. En krok i plast med 'sugkopp' som fäste och ett snöre i handtaget på insidan. Det är bara att trycka fast kroken på fönstret så håller sig dörren tillräckligt mycket stängd.

Krimskrams sa...

Det är plåt här också. Men min bror skruvade ur skruvar i plåten och skruvade fast haspen och öglan i samma hål. Hur smidigt som helst.

Akta dig för att erbjuda för mycket bärhjälp. Jag kanske tar dig på orden. LOL