söndag, september 17, 2006

Pulsvärmare!

I dag har jag virkat mig ett par pulsvärmare, eller "muddar" som jag oftast kallar dom. Jag har väldigt känsliga handleder så det passar mig perfekt att pulsvärmare börjar bli populärt. Själv har jag ju använt dom i många år, dock i stickad form.

Men när jag såg att Pysselida virkat pulsvärmare så bara måste jag testa. Det gick fort, dom blev snygga, sköna och jag kommer definitivt göra fler. Jag är inne i en riktig virk-period just nu. LOL6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag ska också helt klart fixa mig ett par 'pulsvärmare' jag också. Har inte ens tänkt på att man kan göra såna själv *lol*
Jag brukar nämligen vilja ha nåt över handlederna när jag kör bil. Allra helst på hösten/vintern, när jag har varmt i bilen men fläkten ändå drar på handlederna. Det blir så jobbigt att sitta och hålla ner ärmarna på tröjan när man kör... :)

Krimskrams sa...

Bilkörning är ju ett sånt där tillfälle när man bara MÅSTE ha pulsvärmare. Ofta året om t.o.m (när man har AC i bilen i alla fall.)

Mamma har stickat alla mina andra pulsvärmare så jag hade ingen aningom att man inte MÅSTE göra dom själv. LOL

Anonym sa...

Jag har börjat lite smått med mitt första försök till pulsvärmare. MEn jag kan ju inte påstå att det är lätt i början :) Jag har fel sorts garn och är ovan med virknålen (som säkert är i fel storlek också). Och jag virkar inte med samma fasthet i maskorna. Så jag har en bit kvar *lol*

Krimskrams sa...

Tess: Alla är ju barn i början. Men pulsvärmarna är ju en bra start, bara fasta maskor och bara rakt, rakt, rakt.

Vad har du för garn? Bomull? Ull? Du får förhoppningvis till jämnare maskor med rätt virknål och lite övning.

Du får hojta till, här eller via mail, om du får problem

Anonym sa...

Tror det är akryl, för det är väldigt "fluffigt" (trådigt i ytan)(typ). Det beter sig iaf som mohair litegrann, och det är pga det som det blir lite svårare. Jag var på jakt efter garn idag, men hittade inget i de handarbetsaffärer vi har här. Ska in på konsum och Maxi och kika också. Annars får jag vänta tills jag åker in till Karlstad.

Vad har du för storlek på virknålen?

Krimskrams sa...

Själv föredrar jag naturmaterial, bomull, ull etc. Bomull är ju det som är lättast att virka i och som jag har i mina pulsvärmare (även om det är lite otypiskt, ska nog testa att virka i ull senare när jag får tag på det) Bomullsgran är perfekt till amigurumis med.

Till det här garnet har jag 3:ans virknål. Om du köper garn i en handarbetsaffär så kan du be att få hjälp att välja nål.