lördag, maj 12, 2007

Hurra! Jag har pysslat igen!

Som ni säkert märkt har jag drabbats av akut pysselsvacka. :o( Men nu har jag äntligen pysslat igen!!! :o)

Först har jag gjort blompinnar av najtråd, silvertråd och pärlor till mina balkongblommor. Jag har gjort fler än dom här som jag givit bort också men utöver pysselsvacka har jag också drabbats av fotosvacka och missat att fota dom.
Nej, jag har inte alla i samma kruka i vanliga fall. LOLDessutom har jag gjort en journaling jar i födelsdagspresent till min mamma. Journaling jar är en burk full med frågor (t.ex om barndomsminnen, släkthistoria och liknande) Man drar en fråga ur burken och sen skriver man in svaret i boken. Tanken är ju att lära känna personen i fråga bättre och också att ha kvar den som ett minne. Jag önskar att jag kommit på den här idén medan min mormor levde.

Jag här klätt boken och burklocket med MÅNGA lager silkespapper, limmat med decoupagelim, och resultatet blev en väldigt speciell yta. Totalt är det 254 frågor nedpressade i burken.

2 kommentarer:

Humlan sa...

Men så trevligt att se dig igen!
Söta små hjärtan! Najtråd har jag aldrig testat, men jag ser ju att det är lite kraftigare tråd.

Journaling var en bra idé! Tyvärr är det ju ofta så att man börjar ställa frågorna när det är för sent för att få veta svaren från mor- och farföräldrar, önskar också att jag hade tänkt på det tidigare.

Krimskrams sa...

Tackar!

Najtråd är ju lite mer en snickar (o dyl) grej än ett pysselmaterial. Tor du lättare får tag på den i en järnhandel eller på ett byggvaruhus än i en pysselaffär.

Jag ska försöka få min morfar att nappa på den här idén också eftersom han fortfarande finns kvar i livet.